Ten obiad robiłam nie dłużej niż 30 minut, oto opis przygotowania:
mięso
z udek z kurczaka pozbawiłam kości, najpierw zamarynowałam w marynacie z
octu balsamicznego, miodu, cytryny, czosnku,soli, pieprzu i ziół,
wstawiłam na kilka minut do lodówki. W tym czasie podsmażyłam szklankę
ryżu na oliwie, dodałam startą marchew (1/2) i zalałam dwiema szklankami
wody.
Mięso wyjęłam z lodówki, podsmażyłam na oliwie, dodałam
drugą połowę marchewki, cebulkę, pokrojona w plasterki cukinię i kilka
pieczarek. Smażyłam kilka minut.
Makaron miałam ugotowany dzień wcześniej, dodałam do niego pomidory suszone.
Zrobiłam
szybka sałatkę z sałaty lodowej, śliwek suszonych, cebulki dymki,
ogórka zielonego, pół startego jabłka, koperku, jogurtu naturalnego i
majonezu light.
Wszystko to trwało niespełna 30 minut – uwierzcie, mam świadków!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz