sobota, 30 maja 2015

Karczek w sosie meksykańskim - słodko-kwaśny pycha!

Rewelacyjny przepis, szybko się robi, można podać na imprezie gościom, będą zachwyceni - gwarantuję.

składniki: 

- kg karczku
- pół średniego słoika koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, papryka, przyprawa grillowa, majeranek
- czosnek i cebula
- sos meksykański duży słoik
- sos gotowy słodko-kwaśny mały sloik
- olej do smażenia
- puszka kukurydzy i czerwonej fasoli - opcjonalnie

Mięso w przyprawach macerować przez cała noc wraz z czosnkiem. Na drugi dzień podsmażyć z cebulką, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać kukurydzę i fasolę i zalać sosami i koncentratem. Piec około 2 godzin w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.