wtorek, 4 marca 2014

Paprykarz z kaszy jaglanej



Kasza jaglana wpływa bardzo korzystnie na organizm, ze względu na swe właściwości oczyszczające i wiele witamin. Takim paprykarzem smaruję kanapki, posypuję kiełkami rzodkiewki lub natką  - samo zdrowie!

składniki:

- szklanka kaszy jaglanej
- 3 szklanki wody
- włoszczyzna
- dwie cebule
- sól, papryka słodka
- koncentrat pomidorowy
- dwa pomidory obrane ze skórki
- 0lej do smażenia

przygotowanie:

na oleju smażę cebulkę pokrojoną w drobna kosteczkę wraz z porem, dodają włoszczyznę (wcześniej obraną oraz starta na tarce na grubych oczkach), pomidory pokrojone w kosteczkę oraz koncentrat całość chwilkę smażę i podlewam wodą, duszę do miękkości. W międzyczasie gotuję kaszę jaglaną na sypko i dodaję do warzyw. Wychodzi spora ilość, którą wykorzystuje jako danie główne lub na kanapeczki.