poniedziałek, 4 czerwca 2012
Pyszna zupa dyniowa z kminkiem i makaronem
składniki:
- 60 dag dyni
- marchewka
- cebula
- czosnek
- kminek
- bulion litr
- słodka śmietanka lub serek topiony
- makaron babuni
- olej, masło
- sól, pieprz
Na oleju z dodatkiem masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać startą marchew na grubych oczkach, dodać czosnek, chwilkę smażyć. Dynię obrać, pokroić w kostkę, dodać do rondla, chwilkę smażyć. Całość zalać bulionem, gotować około 30 minut aż będzie miękka dynia.
Do zupy dodać serek topiony. Całość zmiksować blenderem. Podawać z makaronem babuni lub ryżowym Posypać kminkiem, Zupa jest pyszna.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz