poniedziałek, 4 czerwca 2012
Kiełbaski z grilla z ananasem
Bardzo łatwe do zrobienia i pyszne – nie odejdziesz od stołu!
- kiełbasa grillowa lub drobiowa lub ulubiona
- puszka ananasa lub świeży
- miód – 1/3 szklanki
- cytryna
- listek laurowy
- 1/3 kostki masła
- pieprz, papryka
wykonanie:
Do miseczki wlać miód, sok z cytryny, pokruszony listek laurowy i przyprawy, ananasy pokroic na ćwiartki i włozyć do marynaty ananasa (marynować około 30 minut) , kiełbaskę pokroić w plasterki, masło rozpuścić w garnuszku, kiełbasę nakładać na patyczki do szaszłyków i ananasa, obtaczać w marynacie – ja smaruję specjalnym pędzelkiem i masełkiem. Grillować około 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz