poniedziałek, 4 czerwca 2012

Kiełbaski z grilla z ananasem

 

Bardzo łatwe do zrobienia i pyszne – nie odejdziesz od stołu!




- kiełbasa grillowa lub drobiowa lub ulubiona
- puszka ananasa lub świeży
- miód – 1/3 szklanki
- cytryna
- listek laurowy
- 1/3 kostki masła
- pieprz, papryka

wykonanie:

Do miseczki wlać miód, sok z cytryny, pokruszony listek laurowy i przyprawy, ananasy pokroic na ćwiartki i włozyć do marynaty ananasa (marynować około 30 minut) , kiełbaskę pokroić w plasterki,  masło rozpuścić w garnuszku, kiełbasę nakładać na patyczki do szaszłyków i ananasa, obtaczać w marynacie – ja smaruję specjalnym pędzelkiem i masełkiem. Grillować około 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz