Cieciorka zagościła już na dobre w mojej kuchni, jest nie tylko bardzo pożywna i zdrowa, ale spełnia też doskonale rolę pełnowartościowego posiłku w ciągu dnia. Robię z niej hummusy lub pasty a także podaję z pomidorami, bo cieciorka bardzo lubi towarzystwo pomidorów.
składniki:
- 30 dag cieciorki
- cebula
- pomidory świeże lub z puszki
- pół słoiczka sosu słodko-kwasnego
- czosnek
- przyprawy (pieprz, kurkuma, sól, papryka słodka)
- natka, bazylia
Dzień wcześniej cieciorkę namoczyć na noc. Ugotować z łyżeczką sody do miękkości. W dużym rondlu podsmażyć cebulkę z czosnkiem, dodać pomidory i sos, doprawić do smaku, Dodać miękką cieciorkę, posypać natką lub bazylią, gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz