poniedziałek, 25 sierpnia 2014

Zupa z ogóreczków kiszonych

Jak już nie raz pisałam uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy - dzień bez zupy dniem straconym! Tym razem postanowiłam ugotować smaczną, kwaskowatą zupę z ogórków kiszonych:



składniki:

- przecier z ogórków kiszonych lub kilka ogórków startych na tarce
- włoszczyzna
- dwa skrzydełka
- kawałek mięsa wołowego np. pręgi lub żeberka wołowe
- koperek
- 3-4 ziemniaki

Do garnka z wodą włóż obraną włoszyczyznę, jedną marchewkę zetrzyj na tarce, dodaj mięso, pokrojone w kostkę ziemniaki. Jak już ziemniaki i warzywa będą miękkie można dodać przecier z ogórków (w przeciwnym razie nie ugotują się do miękkości), na koniec posypać koperkiem i doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz