środa, 19 marca 2014

Spaghetti z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym mozzarellą

Pyszne i sycące, mocno pomidorowe danie z pulpecikami gotowanymi na parze - lekkie i idealne na wiosnę! Danie w 30 minut....Można podać z makaronem, kaszą lub ryżem:





składniki:

- około pół kilograma mielonego mięsa z indyka
- jajko
- łyżka bułki tartej
- ulubione przyprawy: curry, pieprz, sól, bazylia, koperek, papryka słodka, kmin rzymski
- kulka mozzarelli
- czosnek i cebula
- dwie puszki pomidorów z puszki
- bazylia świeża
- makaron spaghetti

Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać czosnek i wlać pomidorowy sos z puszki z pomidorami, przyprawić do smaku i kilka minut gotować. W tym czasie mięso przyprawione i uformowane w zgrabne kuleczki  ugotować na parze, dodać do sosu. Całość podawać z pokrojoną drobno mozzarellą i  z makaronem.

smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz