sobota, 9 lutego 2013
Grillowana pierś z kurczaka na sałatce z sosem musztardowym
Grillowany kurczak to mój pomysł na ulubioną i szybką kolację.
Pierś z kurczaka należy obficie potraktować przyprawami, lekko natłuścić ją marynatą z oliwy. Odłożyć na 30 minut do lodówki.
Sałatę lodową umyć, oberwać listki, dodać pomidory, ogórki, rozdkiewkę - co kto lubi
Szybki sos musztardowy: oliwa z oliwek, łyżka musztardy, śmietanka (ale może być też jogurt, odrobina majonezu), przyprawy do smaku. (Jak chcesz żeby było lekkie danie nie dodawaj śmietanki).
Grillowanego kurczaka kładę na sałatce, polewam sosem, pycha!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz