składniki:
- 4 średniej wielkości buraki
- orzechy włoskie - garść
- czosnek - może być marynowany kilka ząbków
- oliwa z oliwek Carbonell, Extra Virgine
- natka pietruszki
- cytryna
- pieprz, sól,
Buraki ugotować i obrać. Zetrzeć na średniej grubości oczkach tarkowych. Dodać sól, pierz, wymieszać. Posiekać drobno orzechy, czosnek i natkę pietruszki i dodać do sałatki. Doać do smaku cytrynę i oliwę z oliwek Carbonell.
Lekko a co najważniejsze zdrowo!
Pragnę zwrócić Waszą uwage na doskonałe oliwy z oliwek marki Carbonell. Otrzymałam je do testów z portalu www.urodaizdrowie.pl.
Producent opisuje:
Carbonell, oliwa z oliwek – Delikatna oliwa z oliwek, nie zmieniająca smaku potraw. Idealna dla wszystkich tych, którzy cenią wysoką jakość przy jednoczesnym zachowaniu smaku potrawy. Ma bardzo szerokie zastosowanie, jest świetna do smażenia, pieczenia i duszenia. Może też być wykorzystywana jako składnik sosów i dressingów.
Bertolli, Originale Extra Virgine – Doskonała oliwa z pierwszego tłoczenia, o głębokim smaku i przyjemnym aromacie. Oliwa ta wzbogaci każdą potrawę o nutę śródziemnomorskiego smaku, pozostając w harmonii z innymi składnikami. Idealna zarówno do sałatek, sosów, marynat, jak również do skropienia ciemnego pieczywa.
Moja opinia:
Produkty przyjechały do mnie bardzo dobrze zabezpieczone, świetnie opakowane. Z pudełeczka wyłoniły się dwie buteleczki o pięknych kształtach - tych kształtów nie da się zapomnieć! Przypominają włoską gospodynię domową krzątającą się po gaju oliwnym.
Jak do tej pory nie smakowałam tak doskonałej oliwy, byłam pewna, że w Polsce nie można kupić produktu takiej klasy. Jednak miłe zaskoczenie - marka Carbonell jest już w Polsce co cieszy mnie i całą moją rodzinę.
Planuję wspólnie z oliwami wykonać:
- suszone pomidory w zalewie z oliwy Carbonell
- grillowane papryki z serem feta i czosnkiem w oliwie Carbonell
- sałatkę z brokułów i pomidorów z oliwą Carbonell i dresingiem
- zupę z bobu skropioną oliwą
- Spaghetti pomodoro
http://www.bertolli.com/
http://www.carbonellusa.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz