Najpierw udko marynowałam w przyprawie i upiekłam. Następnie usmażyłam cebulę z papryką i podałam na udku. Do tego zgrillowanego bakłażanka oraz cukinię.
W międzyczasie gotowałam ryż według przepisu na opakowaniu. Do gorącej wody, osolonej włożyłam dwie torebeczki ryżu i gotowałam około 15 minut na małym ogniu. Ryż jest bielutki, nie klei się, jest bardzo smaczny, posiada delikatny wręcz śmietankowy smak. To według mnie najlepszy ryż z jakim do tej pory miałam do czynienia. Mój mąż nie przepada za ryżem, ale w tym przpadku zjadł ze smakiem swoją porcję. Oczywiście co było na drugi dzień na obiad? Oczywiście ryż Britta - chyba się od niego uzależniła cała moja rodzinka.
Gorąco Wam polecam jest naprawdę PRZEPYSZNY!!!
Dziękuję portalowi Urodaizdrowie.pl za możliwość przetestowania tego pysznego ryżu, więcej informacji znajdziecie na stronie: www.britta.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz