wtorek, 23 września 2014

Restauracja Karuzela Smaków w Hotelu Best Western w Piotrkowie





Restauracja Karuzela Smaków w Hotelu Best Western w Piotrkowie Trybunalskim to doskonałe miejsce na elegancki, rodzinny obiad czy też kulinarną ucztę z przyjaciółmi. Nowoczesna restauracja w modnych, soczystych kolorach zieleni od razu wprowadza nas w dobry nastrój bez względu na porę roku. Bardzo ciepła i miła obsługa na najwyższym poziomie spowodowała, że zapisuję sobie to miejsce na trasie udanych, kulinarnych podróży.


Piotrków Trybunalski to bardzo ładne miasto, z odrestaurowanymi kamieniczkami, które ma swój urokliwy stary rynek. Przyznam, że bardzo przyjemnie jest spacerować po tym mieście i udać się na kulinarny przystanek właśnie do restauracji Karuzela Smaków.



Karta menu jest świetnie skonstruowana: trafia do każdego z listą nowoczesnych przystawek, zup, dań głównych i deserów. Postanowiłam wybrać kilka dań, które zaciekawiły mnie ze względu na kompozycję.

 Carpaccio z kaczki na rukoli z musem malinowym i sosem balsamicznym 28 zł





Byłam ciekawa jak szef kuchni zaprezentuje carpaccio z kaczki. Danie jak widać powyżej jest naprawdę bardzo urokliwie podane i udekorowane. Cieniutkie plasterki różowego mięsa z kaczki, w towarzystwie idealnie dobranych warzyw i cytrusów,  oprószone serem zachwyci każdego. Do tego świeżo upieczona, chrupiąca bułeczka i od razu apetyt zostaje zaostrzony. Polecam fanom kaczki i lekkich przystawek.


Delikatna zupa szpinakowa z pulpecikami drobiowymi   12 zł







Ja akurat jestem zupomaniaczką, więc pokusiłam się o zamówienie ciekawej według mnie zupy ze szpinaku z malutkimi pulpecikami. Ta zupa to mistrzostwo świata i naprawdę chciałabym ją bardzo odtworzyć w swojej kuchni. Kremowa zupa ze świeżego szpinaku, z drobiowymi pulpecikami, świetnie przyprawiona z dodatkiem czosnku i do tego chrupiąca bułeczka. Ta zupa to od dzisiaj numer jeden jak dla mnie i gratuluję szefowi kuchni świetnego wyboru!



Teraz czas na rybkę:  




Stek z łososia i halibuta podane na purrée ziemniaczano szpinakowym z sosem krewetkowym    37 zł

Połączenie dwóch ryb w jednym daniu to nie lada sztuka. Szef kuchni serwuje nam wyrafinowane danie dla koneserów rybnych dań. Ta sztuka bez wątpienia udała się kucharzom restauracji. Danie jest kompletne i świetnie zbalansowane. Smaki poszczególnych ryb uzupełniają się niczym w doskonałym walcu. Sos krewetkowy powoduje, że ryba jest wyrazista i nie mdła. Dodatek szpinakowego pure to strzał w dziesiątkę.





 Filet z kurczaka faszerowany gruszkami z makaronem tagliatelle w sosie z sera pleśniowego   20 zł





Nie mogę się też przyczepić do kolejnego dania, które podbiło moje kubki smakowe. Bardzo ciekawe połączenie kurczaka, faszerowanego gruszką na kremowym makaronie serowym z pewnością zachwyci smakoszy makaronów i dań z drobiu. To danie polecam całej rodzinie a szczególnie najmłodszym degustatorom. Jest pożywne, smaczne i po prostu nie można się od niego oderwać. Idealny pomysł na obiad w wolny dzień.



Schab pieczony w sosie śliwkowym z karmelizowanymi jabłkami na purée ziemniaczanym    26 zł

Na koniec zostawiłam sobie do przedstawienia Wam naprawdę świetnie przyrządzonego dania ze schabu, podanego z jabłuszkiem z miodem, puree ziemniaczanym. Lubię połączenia mięs z owocami, więc jeśli ktoś również jest miłośnikiem tego typu połączeń to z czystym sumieniem polecam to wykwintne danie. Restauracja postawiła na dania kuchni polskiej z elementami fusion i każdy tu znajdzie dla siebie coś smacznego. Dania są świeże, aromatyczne i zadowolą podniebienia nawet te najbardziej wyszukane.




 BEST WESTERN Hotel Trybunalski***
ul. Grota Roweckiego 5
97-300 Piotrków Tryb.
www.bestwesterntrybunalski.pl

Menu restauracji TUTAJ




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz