sobota, 12 kwietnia 2014
Żeberka w coca coli z ryżem i dżemem z chili
Te żeberka przygotowuję zwykle dzień wcześniej to znaczy nacieram je przyprawami i smaruje olejem - potem obsmażam i piekę około 2 godzin. Mega szybkie i proste danie dla przedszkolaka. Są mięciutkie i mają ciekawy smak - palce lizać. Dżem z chili kupiłam na Eco targu w Łodzi.
składniki:
- żeberka wieprzowe ( ja robię z około 2 kg)
- olej
- dwie szklanki coca-coli
- przyprawy: papryka, pieprz, kmin rzymski, papryka słodka
Mięso natrzeć przyprawami i olejem, włożyć na noc do lodówki. Potem je obsmażyć i zalać coca-colą. Piec w nagrzanym piekarniku, aż będą mięciutkie.
wersja z marchewką z sokiem z pomarańczy, miodem i prażonym słonecznikiem, do picia napój lassi (maślanka, woda i kmin rzymski oraz odrobina soli)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz