niedziela, 15 września 2013
Placuszki z cukini z kukurydzą i miętą z sosem jogurtowym
Smaczne placuszki, które po usmażeniu nadają się do spożycia przez kilka dnia. Ja biorę je do pracy i odgrzewam w mikrofali, nie jem kanapek tylko wsuwam placuszki a innym cieknie ślinka:
składniki:
cukinia średniej wielkości
garść kukurydzy
listki mięty, koperek
jajko
3 łyżki mąki pszennej
3 ząbki czosnku
jogurt
olej do smażenia
Obraną cukinię zetrzeć na tarce, dodać jajko,starty czosnek, kukurydzę, mąkę, sól, pieprz i posiekane zioła. Część ziół zostawić do jogurtowego sosu. Smażyć płaskie placuszki na rozgrzanym oleju i polewać sosem jogurtowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz