Szybkie, sycące a co najważniejsze naprawdę smaczne - idealne danie rozgrzewające na jesienne wieczory.
składniki:
4 ziemniaki
marchew
cebula 2 sztuki
2 papryki kolorowe
laska kiełbasy
ćwiartka kapusty włoskiej
natka pietruszki
pomidor lub pomidory z puszki
łyżka koncentratu lub ketchupu, Tabasco
przyprawy: brązowy cukier, sól , świeżo mielony pieprz, papryka słodka, majeranek
Wszystkie składniki kroję w kostkę, kapustę siekam. Do dużego rondla na rozgrzany tłuszcz wkładam cebulę, na to kiełbasę pozbawioną flaka. Smażę kilka minut, dodaję resztę składników i smażę chwilkę. Przekładam do dużego garnka, dodaję przyprawy i mieszam, zalewam 400 ml wody i przykrywam, duszę do miękkości. Podaję z bagietką z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz