poniedziałek, 23 lipca 2012

Pomidorowo-marchewkowa zupa na bazie pomidorów z puszki






Wczoraj uraczyłam moją rodzinkę pomidorowo-marchewkową zupą na bazie całych pomidorów marki Primerosa. Zupa na bazie pomidorów jest znacznie ciekawsza w smaku niż tradycyjna pomidorowa. Moja sugestia odnośnie wykonania:

- dwie puszki pomidorów z puszki Primerosa
- litr bulionu warzywnego
- dwie marchewki, czosnek
- ziele angielskie, listek laurowy
- śmietana 12 %
- natka pietruszki
- pieprz świeżo mielony, sól morska
- oliwa



Do rondelka wlałam oliwę, podsmażyłam na niej kilka ząbków czosnku posiekanego wcześniej, dodałam startą marchewkę, całość podsmażałam kilka minut. Zagotowałam bulion, dodałam drugą marchewkę całą i startą  z czosnkiem i pomidory z puszki, doprawiłam ziołami. Całość gotowałam około 20 minut, w tym czasie ugotowałam wodę na makaron. Zupa jest już gotowa gdy pomidorki się zaczną rozpadać.
Na koniec należy zupę potraktować blenderem i dodać kapkę śmietany i makaron.
Zupa jest naprawdę bardzo smaczna i gwarantuję, że lekka, idealna na lato.


dziękuję portalowi www.urodaizdrowie.pl za możliwość przetestowania tych wspaniałych pomidorów Primerosa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz