To danie obiadowe polubi cała rodzinka! Szybkie i smaczne gołąbki z mięsa drobiowego bez zawijania.
składniki:
- mięso drobiowe mielone 70 dag
- kapusta włoska ćwiartka
- koncentrat pomidorowy lub pomidorki z puszki
- bulion około litr
- przyprawy
- śmietanka
- jajko
- bułka
- koperek, cebula, czosnek
Do mielonego mięsa dodać jajko, bułkę, przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulkę, czosnek, koperek i posiekaną kapustę. Wszystko dobrze wymieszać i formować kotleciki. Obtaczać w mące i smażyć przez kilka minut na oleju. Na dno garnka położyć kilka liści kapusty, rozłożyć gołąbki i zalać bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Gotować około 30 minut, dodać koncentrat lub pomidorki z puszki, na koniec dodać śmietankę i posypać koperkiem. Podawać z ziemniaczkami z wody i mizerią.
Uwielbiam te gołąbki, robię je inaczej ale każde tego rodzaju są świetne !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
ja też, chyba dzisiaj zrobię:)
Usuń